Stress. Stress. Äntligen Färdig!

Senaste tiden har det varit stressigt. Men jag har precis avslutat och lämnat in mitt projekt om Hästarnas vardag. Slutresultaten är i rapportform på ca 40 sidor. Mycket lättläst dock. Vid intresse är det bara att ni hör av er så kan jag maila rapporten till er.
Mina två enkäter gav mycket intressanta resultat, vilka jag tänkte, om jag hinner, lägga upp här vart efter.

 

Under dessa dagar har jag dock även lyckats leka med några hästar, vilket har varit jätte skönt, för då kopplas allt annat bort och hästen är i fokus.

 

Trots att projektet är färdig blir det inte mycket mer tid till hästarna trots allt. Det är mer plugg, högskoleprov och resa till england är bara några exempel på vad jag gör den närmaste tiden.

Äntligen lite hästlek!

Igår tog jag och lekte lite med mathildan. största delen bestod nog dock av borstning, hon fäller som bara den!
Sen lekte vi lite med tunnan, tänkte förfina sideways med tunnan under magen. men först för att hon ska klara av det det så måste hon kunna göra:
yoyo och stanna kvar en bit ifrån mig. (utan att anta höger vänster eller framåt vilket hon gör nu)
sen måste sideways fungera från det avståndet.
Tänkte även kolla om hon kunde hoppa tunnan med mig framför. Men det är samma saker hon måste kunna för att klara av det. Så nu vet jag vad vi ska jobba på, att hon ska finna ro i att vara längre i från mig helt enkelt. Det var en givande playsession för att kolla över vart vi ligger och i vilken ände jag ska börja.

 

Idag däremot lekte jag med Glaeda. Redan när jag stod i hagen och myste med Glodis bestämde sig Glaeda för att komma till mig. Detta har Aldrig hänt! Så vi fick en bra början. Sen var grinden och slasket lite läskigt men efter att hon fått gå igenom den några gånger gick vi vidare. Hon var riktigt pigg och glad idag. Tog fram och lekte med pallen. det första hon gör är att ställa framfötterna på den, men nu är det dags att få med sig hela hästen. Idag vågade hon bara ha upp ett bakben, men så fort osäkerheten i zon 4 släpper så kommer hon kunna göra allt möjligt med pallen. Om hon bara vågar sig upp med frambenen på pallen, så är det inte så konstigt att hon inte är så säker vid lastningen! Set your self up for succes!
Sen kollade jag bara om hon kunde galoppera vid sidan av mig i stick to me, vilket hon såklart kunde. Emellanåt gjorde vi även en massa friendly game med sticken och stringen. Även om hon inte får panik så är det fortfarande inte något hon riktigt accepterat. Måste hitta på något sett att komma igenom den barriären på. Det är vid sådana tillfällen det hade varit skönt om hon var ett matvrak.

 

Bifogar en sommrig bild på Glaeda. Sommaren kan inte komma för fort!

Det behöver inte vara svårare än såhär

Showjumping i "parelli hackamore"
Kolla på hästen, öronen sprikrakt framåt och (jag kan Ingenting om hoppning) ser ut att ta sig över hindren på ett väldigt bra sätt! Det ser i vilket fall harmoniskt ut!
Jag tror inte det ens det skulle vara tillåtet att hoppa i repgrimma i Sverige?
Vilket är bissart egentligen. Som faktumet att man på en tävlingsplats MÅSTE lasta av hästen med träns på den. Av vilken anledning? Om du inte kan lasta ur din häst på en säkert sätt bör du inte åka på tävling i första taget!

Frodis Inridning dag 13

Frodi fick följa med på en liten promenad igår. Han var väldigt duktig och höll sin koncentration på mig även då vi gick förbi flickornas hage. Gjorde driving game från zon 3 och 5. I zon 5 gjorde jag en hel del friendly game med sticken, vilket han inte alls brydde sig om. Det skulle nog vara lika lätt att köra in honom som det var att rida in han. Undra om han inte kommer nå L3 online innan någon av flickorna gör det. Men det är sådant som märks när snön försvinner.

Otroligt bra Blogg

Läs denna blogg http://barfotahovar.wordpress.com/!
Otroligt intressant, Mycket bra inlägg!

Frodis Inridning dag 12

igår tog vi en sväng med grabbarna (frodi och hans kompis shettisen Alfons), de har så mycket överskottsenergi, snön och isen gör att de faktiskt inte ens kan springa av sig i sin egna hage. Då jag även inte har någonstans att varken få ut energin eller extra checka grunderna ordentligt är detta inte förhållanden där man kan set it up for success.
trots att jag hoppade upp, vilket jag egentligen inte borde gjort, gick allting helt okej, jag vet att jag kan få stopp på honom ifall det är något, men det hela kunde gått bättre. Säkerheten ska alltid gå först.
Men på hemvägen så tölttränade vi lite. Med tanke på att han erbjuder både tölt och trav så tänkte jag att det är bäst att ta vara på det. Vore dumt att renodla traven nu, och sen traggla med töltsättning. Framförallt med tanke på att jag nu bara med sätet kan bestämma gångart.

Enkät om Hästarnas Vardag

Jag har gjort ännu en enkät till mitt projektarbete om hästarnas vardag.

 


Jag vill få en överblick över Sveriges hästhållning.

 

Här är min tidigare enkät om din hästs vardag, besvara den gärna om du inte gjort det! http://www.enkät.se/surveyStart.php?pid=1325&mpid=4d2b4ac1d3077a3dd5800aa2b285f687