Avsked

Vi började dagen med att åka till Frodi på St. Anna.
Han är så otroligt, otrolig. Underbar häst. Hoppas han växerlite till.
Blev tyvärr inga jätte fina bilder.

 

 

 

 


 

Sen åkte vi till Snaelilja. Hon verkade ha det bra. Likaså den vackra underbara Skrudur, och lilla Eyja som verkar ha vant sig vid den udda lilla flocken.

 

 

 

 

 

 


 

Tills sist tog vi våra resterande 5 hästar och släppte ut dom i en annan sommar hage med mängder av gräs. Vi upptäckte att äppelcidervinäger fungerade bra mot insekter! Vi hällde på ganska ordentligt dock. Men de slutade helt att vifta på svansarna!

 

Då vi reser bort i veckan och kommer hem lagom till att få träna för Erika på söndag. För skojs skull mätte jag flickornas magar, ska bli roligt att se hur runda de hinner bli.

 

/ Think Natural


Hingstsläpp

Idag fick Snaelilja och 3 andra ston släppas ihop med Gäverstads snyggaste pojke. Han har ett otroligt psyke för att inte tala om hans exteriör! Som bilden ovan visar har Snaeliljan efter 3 dagar redan hunnit bli rund som en tunna!

Bad

Nicke fick gå ner i sjön för första gången idag, var inga problem för honom att gå i, han verkade tycka om det.

På vägen dit jobbade vi med lite blandat, men framförallt yoyo halt-galopp, impulsion. Har gjort övningen på de flesta av våra hästar, så dess resultat brukar inte förvåna mig. Men Nicke, det blev 10 på igångsättningen, och 10 på avsaktningen. Som att han varje gång blev så glad att han ville bocka vid galoppen, och vid halten så var det värre slidestopp än vad Glodis brukar göra. Men så länge det är lika mycket whoa som go så får han vara hur pigg han vill.

 

 

 


Underbart

Hämtade Glaeda i Liberty i hagen. Först var hon skeptisk så hon gick iväg som vanligt, sen ändrade hon sig och kom till mig. Då hade vi en lång väg framför oss till grinden, så jag var tvungen att hitta på något, inte för mycket inte för lite, för då skulle hon springa tillbaka till de andra.

 

Men det gick helt otroligt! Lite squeez, lite driving i zon 3-4, lite "faling leaf" m.m. och hon såg väldigt tillfreds ut hela tiden. Aldrig haft henne så connected, inte ens i corallen eller paddocken!

 

Sen red vi ut, red med bett för första gången på något år minst. Jag hade repgrimman på under så jag kunde ha en nödstopp då jag valde att rida ut. Men bettet gav mig precis den effekt jag önskade. Hon älskar "övningen" då jag "kammar tyglarna". Och med hjälp av den kunde vi verkligen börja jobba lite, lite öppna-liknande och sluta-liknande flöt på fint i trav. Men Oj va jobbigt hon tyckte det var att börja jobba lite på formen i galoppen som vi idag kunde göra.

 

Hon har varit jätte underbar de senaste dagarna, visste jag att vår relation tagit ett sådant skutt frammåt hade jag tagit med henne till Tväggestad och visat mer i Liberty.

Parelli tema dag Tväggestad

Under 4 timmar introducerade jag och Ing-Mari 20 personer till PNH och allt därtill. De första 2 timmarna var teori, lite introduktion om Pat, Linda och programmet. Sedan lekarna och det som verkligen fångade åhörarna, horsenalities. De sista 2 timmarna lekte vi med varsin häst i ridhuset, vi hade våra egna. Ing-Marie visade och förklarade lekarna medan jag fick lite fritt spelrum bakom, jag gjorde de nämnda lekarna men på en högre level.

 

Vi lekte på lasso för första gången, och det kunde inte gått bättre!
Hon var så obeskrivligt duktig, massa nya squeez flöt på som om vi tränat på dom förut, och på ännu längre avstånd än förut gjorde hon att möjligt på bara fas 1-2! Samtidigt ställde hon frågor hela tiden och var jätte intresserad och conected till mig! Det har Aldrig gått så bra med någon häst. Kunde även koppla loss till lite liberty och även det gick över förväntan!

 

Freestylen gick även den bra, hon gör slidestopp som om vore född till det. Dock var hon lite spänd i ryggen ibland, framförallt galoppen som brukade flyta på utan problem, får nog testa en ny shimning.

"Demon" blev en enorm egoboost och vi är definitivt redo för LEVEL 3! :D

 


transport

Nicki fick träna lite på sin squeez game med transporten igår. Det gick riktigt bra, nästan helt inne, max 2 gånger till och han kommer kunna bege sig ut på vägarna!

Storhäst

Nicke kom som vanligt gnäggandes. Sen fick han sitt ton av kraftfoder. Vi lekte lite L3 porq från zon 5. Han gjorde sideways felfritt, sen försökte vi backa med svansen, och till sist lyfta upp och ställa ner bakfoten med rep.

 

Red lite i paddocken, blev framförallt circling i både freestyle och finess. Han var även ovanligt smidig i sideways. Mannen blir gulligare och duktigare för varje dag.