Tillbaka till vardagen

I helgen var jag och min pojkvän i Göteborg för att fira min födelsedag. På söndagen gick vi till Universeum. Såklart tittade jag inte på hur söta de små grodorna eller aporna var, utan jag kollade såklart i fröst hand på deras levnadsförhållanden, och för att sedan inte må för dåligt av det focuserade jag på att ta bilder på djuren med min telefon..
Jag måste säga att alla de flesta djuren hade burar med inredning som liknade deras riktiga levnadsförhållanden, vilket är bra. Vissa fiskar, såmfåglarna och aporna hade nog det bäst, då de hade Mest utrymme på få djur, och kunde hoppa/simma/flyga runt som de ville.

 

Tyvärr ser det ju vackert ut med många fiskar på ett ställe, men detta beror ju egentligen på att de inte har tillräckligt med utrymme att vara på och måste därför trängas. "Såg hajens" (vet inte om det heter det men dens näsa såg ut som en såg) hade ett beteende jag tror kan liknas med boxvandring hos hästar. Denna simmade runt och runt och runt år samma håll lika fort och likadant hela tiden. Beteendestörning?

 

En del av fiskarna hade lite tunnlar och flera små utrymmen att vara på. Men det var en stor östersjöfisk som tagit sig upp till ett litet utrymme där det egentligen bara skulle sitta en fågel. Men den fisken simmade runt och runt och runt, och vid ett ställe tog den sats och försökte hoppa över glaset, såg det ut som. (filmade även detta) Skulle vara intressant att höra av sig till en fiskexpert och se vad denne skulle säga om beteendet.

 

Samtidigt är det i vissa fall bra att de har flera individer av samma djur då även om djuren inte lever i flock så är de i behov av varandra. Så det fanns oftast minst 2 individer av samma art, men i vissa fall fanns det alldeles för många. Där hade ett mindre antal gjort förhållanderna mindre.

 

De enda ormarna som hade så stor burar att de kunde vara helt utsträckta var de svenska (för att de är så "små" och hade vertikala utrymmen att vara på). även anakondorna hade troligtvis kunnat ligga utrsträckta på "land" men inte i vattnet vilket är där de var mest. Resten av ormarna hade inte så pass stora burar att de kunde ligga helt utsträkta...
Nedan kommer lite bilder på de små djuren. Nog om exotiska djur, tillbaka till hästarna!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback